top of page

Na co pamatovat než se rozhodnu podstoupit certifikaci ISO 13485

V prvé řadě je důležité si uvědomit, jaké příležitosti mi certifikace do budoucna přinese. Toto uvědomění přijde na řadu ve chvíli, kdy se rozhodnete nastartovat proces přípravy na certifikaci a bude nutné pro tuto práci získat své interní zákazníky. Kolegy, od kterých budete potřebovat součinnost. Ano, jedná se o proces, který si vyžádá pozornost většího množství spolupracovníků na několik měsíců. Je tedy nutné, abyste viděli příležitosti a jednoznačné benefity celého procesu společně. Jinak se dost pravděpodobně nevyhnete krušným chvilkám.


ISO 13485 se týká certifikace systému řízení kvality zdravotnických prostředků. Je určena výrobcům a dodavatelům zdravotnických prostředků. Přináši řadu výhod. Jmenujme alespoň několik z nich. Zvýšení efektivity v celé organizaci. Optimalizace provozních nákladů a snížení ztrátovosti ve výrobě. Potvrdí vysokou kvalitu poskytovaných služeb a výrobků. V neposlední řadě pak certifikace zvyšuje důvěru zákazníků v kvalitu a bezpečnost dodavatele a jeho poskytovaných služeb a výrobků.


Certifikát ISO 13485, vydaný nezávislým akreditovaným certifikačním orgánem zaručuje, že systém řízení jakosti u dodavatele a výrobce zdravotnických prostředků je zaveden, dokumentován, používán, udržován a zlepšován.


MoCare má dlouholeté zkušenosti s certifikací. Známe celý proces certifikace do posledního detailu a rádi Vás provedeme celou přípravou. Umíme pomoci s motivací týmu a nabídnout Vám řešení, které nebude zbytečně navyšovat agendu Vašich spolupracovníků. Dobře naplánovaná příprava na certifikaci je polovinou úspěchu.


Foto: Certifikace ISO 13485 se podobá běhu na delší trati


42 zobrazení
bottom of page